Thursday 14 January 2016

37. közös rajzolás a Központi Vásárcsarnokban

2016. január 9.



Nemcsak mi gondoltunk egy vásárcsarnok nyüzsgő embereire,a felhalmozott áruk tarkaságára. Az Urban Sketchers Berlin csoport a berlini vietnámi piacra látogatott el  éppen január 9-én. 
Berlin, Dong Xuan Center

Tom Lensky: Hosszú folyosók

 Tom Lensky: Gazdag, színes, egzotikus különlegességek


Tom Lensky: Maradék áruk boltja

Na, és akkor lássuk a mi Vásárcsarnokunkat a Fővám téren. 1897-ben épült Petz Samu építész, műegyetemi tanár tervei alapján. A magyarországi historizmus téglaépítészetének az egyik legszebb alkotása. A tetőt a pécsi Zsolnay gyár színes épületkerámiái fedik. Az épületet 1977-ben nyilvánították műemlékké. 1999-ben elnyerte az építészeti szakma legkiemelkedőbb nemzetközi elismerését, a FIABCI Prix d'Excellence díját. 

Az épület alapterülete kb. 10 000 négyzetméter. Óriási acél tetőszerkezet fedi. Alagsora és körbefutó galériája van. lent a halat és vadat árulnak és van itt egy nagy önkiszolgáló élelmiszer áruház is., a földszinten az élelmiszerek, húsáru, zöldség, gyümölcs, kenyérfélék, tej, tejterméke kaphatók. Az emeleten ajándéktárgyakat, kézműves termékeket árulnak. A fővárosiakon kívül sok külföldi is látogatja. Az emelet és a szélső zöldséges standok többnyire rájuk számítanak. 

Van akit a hatalmas csarnok szerkezete ragadott meg:
Kis Tünde
Ligeti Zsuzsa

Szoboszlay András
Z Max Anna

Z Max Anna
Nagy Erika

Lévay Örs

Másokat a vásárlókat kapták ceruza vagy tollvégre

Fodor  Kamilla
Fodor Kamilla
 Nagy Zsuzsa
Nagy Zsuzsa

 Nagy Zsuzsa

Nagy Zsuzsa

Nagy Zsuzsa


Petróczy Anikó
Petróczy Anikó

Shanon Toth
Ligeti Zsuzsa


Ligeti Zsuzsa

Ligeti Zsuzsa

Ligeti Zsuzsa
Ligeti Zsuzsa

Ligeti Zsuzsa


A hideg időben jó ötletnek tűnt  a csarnokban való rajzolás, hamarosan azonban bebizonyosodott, hogy itt is hideg van. Többen ezért rövid rajzolás után távoztak, míg a többiek beültek a szomszédos Mc'Donaldsba megbeszélni a tanulságokat. Végül is itt készült csoportkép,

A közös rajzolás eredménye

Vendégünk is volt Shanon Toth építészhallgató Brisbane-ból, aki épp Budapesten tartózkodott. Ő is velünk rajzolt, de a közös megbeszélésről hamar távozott, így a fényképre nem került rá. 









No comments:

Post a Comment