Wednesday 6 April 2016

Megrajzoljuk Budapestet

Közös kiállítás
a Tompa utca 1-ben 


Lehetőség adódott, hogy a "Nyitva fesztivál" keretében bemutassuk rajzainkat. http://nyitvafesztival.hu/ 
A POP UP mozgalom már több európai nagyvárosban ismert: a pop-up üzleteknek Amerikában és Angliában évek óta tart a szezonja. Az elsőket körülbelül 2004-re teszik a téma szakértői. Az egyébként üresen álló üzlethelyiségeket néhány napra, esetleg hétre elfoglaló butikok a folyamat mindkét szereplőjének használnak. Az ingatlanok tulajdonosainak azért, mert ezek a boltok nemcsak a szóban forgó márka, de hely körül is hírverést csapnak. A pop-up store-ok üzemeltetőinek pedig azért jó ez a konstrukció, mert nem kell egy hely mellett hosszú időre letenniük a voksukat, és borsos bérleti díjat sem kell rendszeresen fizetniük. A Tompa utca 1-ben lévő üzlethelyiségben áprilisban a Cimbi táskák és a Mandula Műhely  tanyázik  A Cimbi a ReCreativity Társadalmi Vállalkozás hivatalos márkája. A Cimbi nemcsak a Te barátod, hanem a környezet barátja is, hiszen minden termék (táskák, pénztárcák, kiegészítők) újrahasznosított molinóból és reklámhálóból készül. A színek, minták és anyagok végtelen variációinak köszönhetően tényleg minden termék egyedi. 
https://www.facebook.com/cimbiforyou   

Úgy találták, sok még a szabad falfelület, és felajánlották a Urban Sketchers Budapest csoportnak, rakja ki képeiket. Gyors szervezkedés után április 2-án rendeztük be a kiállításunkat. Beszkennelve, fénymásolva, paszpartú és keret nélkül, madzagra csíptetve kerültek a falra a képek. 








Április 5-én, kedden este 19 órakor a megnyitóra sokan gyűltünk össze. Szép István, az ötletgazda nyitotta meg a kiállítást, bemutatva a csoportot, a tevékenységünket, céljainkat. Nagy Zsuzsa (aki szeret mindig a háttérben maradni) figyelmeztette Istvánt, beszéljen még távlati terveinkről: egy külföldieknek szóló Budapest-rajzolást ajánló könyv létrehozását.





A megnyitó után némi bor, üdítő és pogácsa mellett sokáig beszélgettünk, és persze néztük a képeket, Némelyik "születésénél" jelen voltunk, a ritkábban rajzolók számára viszont sok új alkotás volt. 










Néhány alkotás, amely megragadta Kis Tünde figyelmét:












Lehet találgatni, melyik alkotás kinek a műve.

 Április végéig lehet megtekinteni a kiállítást. Az egyes rajzok eladók, a befolyt összeget Alvaro Castagnet workshop költségeire fordítjuk.






No comments:

Post a Comment