Thursday 2 June 2016

Mit csinálnak mások?

Barangolás más Urban Sketchers csoportok ildalain:

London
Május 30-ára hirdettek meg közös rajzolást Brightonban, a Pier mólónál. Most csak a figyelem-felhívó képet tudom mellékelni, beszámoló a közös rajzolásról se a blogjukban, se a facebook oldalukon nincs.
Találtam viszont néhány érdekes egyéni akcióról készült alkotást:


Hannah Lee Miller: Drawing in Greek Street, Soho, London.



Nicola Schofield: Greenwich cable cars

New York
Csütörtökre hirdettek közös rajzolást a Riverside parkba, ahol több száz szobor is van.  Ezek közül a nőket kívánják megörökíteni: Eleanor Roosevelt, Golda Meir, Gertrude Stein, Harriet Tubman és Jeanne d'Arc szobrát. A kíváncsiak itt nézhetik meg a szobrokat. http://hyperallergic.com/226186/the-only-five-public-statues-of-historic-wom  en-in-nyc/


Remélhetően szép időben, családi és baráti körben lehet rajzolni a szép parkban. Kérik,  a vázlatfüzetét senki ne felejtse otthon. Egyedül a pontos időpont hiányzik a meghívás mellől.
Beszámoltak egy korábbi Shari Blaukopf workshopról. Itt is hiányzik a pontos idő és helyszín, viszont közölnek egy fotót az eseményről.



Chichago 

A blogban arról értesülünk, hogy lezárult a nyári szimpóziumon való regisztráció. Izgalmas szemináriumot kínálnak a résztvevőknek július 9-10 között. Tapasztalt művészek vezetésével lehet új dolgokat, eljárásokat kipróbálni. Az utcákon, tereken fognak tanítani, ami bőséges lehetőséget a vonalvezetés gyakorlására, a mozgás ábrázolására.



Indonézia
Oldalukon csak egy februári bejegyzést találtunk:

Phinisi hajó és világítótorony.
Panoráma vázlat, 21 x 58 cm, a száraz fa és a festék, akvarell, papír hideg sajtó.

Melbourne 
A csoport igen aktív. Talán ez a legjobban szervezett blog. Előre jelzik a június 11 és jún 25-i közös rajzolásokat pontos időponttal, találkozási hellyel. 11-én a Comic Con Center a cél (  http://www.ozcomiccon.com/2016/melbourne/), 25-én a Block Arcade a cél. Minden eseménynek más a házigazdája. A közös rajzolásokról albumok készülnek.



A június 1-i  alkotások

Texas
Május 21 délután a Fort Worth / Dallas vidékére terveztek közös rajzolást. A terület sok remek rajzolnivalót rejteget: szobrokat, viaduktot, kollégiumot, erőművet, lenyűgöző kilátást, belvárosi utcákat.

Remek sketchs, kár hogy nem írják meg az alkotó nevét

ő A végén ők is készítenek közös képeket, majd azok számára, akik ráérnek „happy hour”-t rendeznek. Kedvesen invitálják, akik először mennek: ez az alkalom nem verseny, hanem lehetőség az együtt dolgozásra.
Sajnos beszámolót nem találtam a közös rajzolásról, facebook oldaluk zárt csoport. csak a tagok láthatják.

A blog további részében a tagok egyéni rövid beszámolói és rajzai találhatók:

Judit Dollar: Holyrood House Edinburgh Scottland


A tavaszi szünet egybeesett férjem üzleti útjával Aberdeenbe. Így 

fiammal vele utaztunk és természetese rajzoltam.


A látottak tükrében a mi csoportunknak nincs szégyellni valója se a

közös rajzolások, se a tagok aktivitása terén. Később, ha lesz időm, 

tovább kalandozok a többi csoport oldalán.


Ligeti Zsuzsa

No comments:

Post a Comment