Tuesday 30 August 2016

Fakultatív rajzolás a Gellérthegyen augusztus 27-én


A Gellérthegy eltéveszthetetlen pontja Budapestnek. Közvetlenül a Duna jobb partján magasodik fehér szikláival 135 méterrel a folyó fölött. Alatta Duna összeszűkül, nem véletlen hogy két híd is ide épült. Az Erzsébet-híd és a Szabadság-híd. Egy korábbi közös rajzoláson - ugyancsak gyilkos hőségben - a hegy tövében fakadó meleg vizű források mellé telepedett Gellért szálló környékén jártunk, most a hegytetőt céloztuk meg. Itt terpeszkedik az 1851-ben emelt Citadella, melyet a szabadságharc bukása után megtorlásként és fenyegetésként építettek. Szerencsére soha nem használták. A katonaság kivonulása után után jelképesen megbontották a bejárat fölött, teljes lebontására sohasem volt elég pénz. Hasznosítására több kísérlet történt, ma zárva van. A kilátás azonban gyönyörű, ez vonzza a turistákat - és minket. 





Úgy tűnik, buzog az energia tagjainkban. Nem tudják kivárni a szeptember 3-i közös rajzolást, hát beiktattak egy fakultatívat. az előzetes nagy érdeklődés ellenére csak kevesen jöttek össze. Őket viszont megragadta a "lefelé" perspektíva ábrázolása.

Árnyék sehol -  Ica 


Miki panoráma képe egy órán át készült



Tam Korsun találta meg az egyetlen árnyékos pontot

Mészáros Miki: Örs rajzol


Örs


Végre árnyékban


A közös rajzolás eredménye

Ligeti Zsuzsa



Tam Korsun


Lévay Örs - még félkész

Lévay Örs - készen

Ligeti Zsuzsa

Rostás Ica

Mészáros Miki

Az 50. közös rajzolást elmosta az eső. Szeptember 3-án újra megkíséreljük, ugyanott. Találkozó a Smúz Cafénál 10 órakor.

Ligeti Zsuzsa










No comments:

Post a Comment